Кадър bgonair.bgПредупредителни кодове за обилни валежи от дъжд и сняг са

...
Кадър bgonair.bgПредупредителни кодове за обилни валежи от дъжд и сняг са
Коментари Харесай

Река Ерма заля дворове и къщи в Трън

Кадър bgonair.bg

Предупредителни кодове за значителни превалявания от дъжд и сняг са в действие за съвсем цялата страна. Лошото време остави селища без ток, прекърши дървета, наводни дворове и къщи, отнесе мостове. 

Река Ерма излезе от коритото си и заля квартали на Трън, оповестено е бедствено състояние. Пешеходният мост, който свързва кв. " Мурговица " с града, е бил напълно под вода сутринта, по-късно равнището на реката леко спадна. " Няма бедстващи хора и такива, които се постанова да бъдат настанени отвън домовете си. Имаме подготвеност такива хора да бъдат обгрижени. Към 7 часа получих информацията, че река Ерма е излязла от речното си корито. Обходихме го, 5 дворни пространства са наводнени, наводнен е приземният етаж на една къща ", съобщи кметът Цветислава Цветкова пред кореспондент

Реката е проходима, следва да бъдат построени насипи, които да предпазят къщите на хората.

Тя добави, че ще е належащо да получат държавна помощ, с цел да се оправят със обстановката. В село Проданча разчистват пътя защото все още той е блокиран.

В столицата спешни екипи отстраняват паднали дървета и клони. Преля реката сред Нови Искър и Курило, прави се следено изпускане.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР